19. říjen 2016 | 20.20 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Plněná rajčátka - nejen zdravá a na oko moc pěkná svačina nebo večeře. Spokojené budou i chuťové buňky ;-)

Co potřebuješ:
- 5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
- 1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
- 6 lžic konzervované cizrny
- 1 velký prolisovaný stroužek česneku
- 6 lžic créme fresh nebo kysané smetany (s více procenty tuku)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
- citronová šťáva
- snítky oregána
- kdo má rád ostré (já trochu ano), přidá na špičku lžičky červené kari pasty
Jak na to:
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.
V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.
Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.

Zpět na hlavní stranu blogu