Rajčata s cizrnovým salátem

19. říjen 2016 | 20.20 |
› 

Plněná rajčátka - nejen zdravá a na oko moc pěkná svačina nebo večeře. Spokojené budou i chuťové buňky ;-)

DSCN9516

Co potřebuješ:

  • 5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
  • 1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
  • 6 lžic konzervované cizrny
  • 1 velký prolisovaný stroužek česneku
  • 6 lžic créme fresh nebo kysané smetany (s více procenty tuku)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
  • citronová šťáva
  • snítky oregána
  • kdo má rád ostré (já trochu ano), přidá na špičku lžičky červené kari pasty
DSCN9564

Jak na to:

Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.

V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.

 Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.

DSCN9568

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře