Perníkové sušenky obalené v sezamu

28. duben 2015 | 13.37 |
blog › 
Perníkové sušenky obalené v sezamu

Křehoučké, voňavé, rychle hotové a ještě rychlejí snězené ;-)

aa

Suroviny:

  • 250 g Hery nebo másla
  • 2 celá vejce
  • 1,75 hrnku moučkového cukru
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2,5 lžičky perníkového koření
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • několik kapek mandlové esence (nemusí být)
  • špetička soli
  • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne.

Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s mandlovou esencí.

Ručně vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři části. Vytvoříme z nich válečky a krájíme na centimetrové kousky - aby nám pak z každého vznikla kulička o průměru asi tři centimetry.

Každou vyválenou kuličku obalíme v sezamu a položíme na pečicí papír - s asi třícentimetrovými rozestupy mezi jednotlivými kousky.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 - 15 minut, dokud kraje lehce nezezlátnou.

Poznámka

Sušenky jsou ihned křehké, mají delší trvalivost. Je vhodné uchovávat je v uzavřených sklenicích nebo plechovkách, aby nezvlhly.

a

aa

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Perníkové sušenky obalené v sezamu hfoz 02. 05. 2016 - 18:18