Skořicové zdobení

1. květen 2016 | 20.03 |
› 

Přemýšlíte jak nazdobit pohár nebo moučník? Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.

19417_378312475700444_27314854

*

Jak na to?

V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé "čmárání" bylo velké asi 6 x 6 cm.

Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty - kontrolujeme.

Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.

Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou, ale to nevadí, parádu udělají i tak.

Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé.

Poznámka

Hladké mouky a moučkového cukru tolik, co váží bílek!

skoriceng

1459244_378312615700430_876324

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře