Tvarohové řezy s vůní kávy

3. červen 2014 | 13.45 |
blog › 
Tvarohové řezy s vůní kávy

Nikon komplet 2909

Potřebuješ:

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
50 ml smetany na vaření
150 ml vody
2 celá vejce (stačí velikost M)
necelý hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
2 lžíce holandského kakaa
1 lžíce jemně mleté instatní kávy (Velvet apod.)

________________________________

Tvarohový krém:
500 g nízkotučného tvarohu
40 g zakysané smetany (16% tuku)
asi 5 lžiček moučkového cukru
1/2 želatinového ztužovače zastudena
________________________________

Čoko krém:
100 g hořké čokolády (nejméně 50% tuku)
100 ml smetany ke šlehání
5 dkg ztuženého tuku (např. Omega)
1 lžíce jemně mleté instantní kávy

Jak na to:

Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosijeme). Pak přidáme vejce, smetanu, vodu olej a důkladně měchačkou promícháme. Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170°C asi 25 minut (špejlí zjistíme, zda je propečený střed). Hotový korpus necháme vychladnout.

Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a cukrem. Pak do 100 ml vody vsypeme želatinový ztužovač, rychle promícháme a vlijeme ke tvarohové směsi. Zamícháme. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme a vše ještě jednou zamícháme a nalijeme na korpus.


Smetanu přivedeme téměř k varu, odstavíme a přidáme instantní kávu. V misce na vodní lázni rozpustíme ztužený tuk s nalámanou čokoládou a pak smícháme s kávovou šlehačkou. Odstavíme a po pěti minutách rozetřeme na tvarohový krém. Můžeme dozdobit.
Hotové řezy uložíme do chladna alespoň na čtyři hodiny.

Poznámka

Místo smetany na vaření a vody můžeme použít polotučné mléko.
Korpus také dobrý, když jej nejprve namažeme pikantní marmeládou - rybízovou nebo meruňkovou.

Nikon komplet 2911

Nikon komplet 2902

Nikon komplet 2909

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (5x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Moderované komentáře

RE: Tvarohové řezy s vůní kávy boudicca 24. 06. 2014 - 20:21
RE(2x): Tvarohové řezy s vůní kávy daniela 25. 06. 2014 - 21:58