Schované žampiony

2. únor 2014 | 09.34 |
blog › 
Ostatní › 
Schované žampiony

Nikon komplet 2704

Suroviny:

500 d nahrubou nastrouhaných čerstvých žampionů
3 celá vejce
6 lžic strouhanky
3 lžíce hladké mouky
asi 150 ml mléka
2 lžíce sušeného česneku
1 lžička drceného kmínu, půl lžičky pepře
2 lžíce medvědího česneku
1 - 2 lžičky koření Adžika (nemusí být)
sůl podle chuti (asi dvě lžičky)
olej na smažení a strouhanka na obalení

Postup

Všechny suroviny spojíme v míse, až vznikne hutnější hmota a osolíme a necháme 10 minut odležet v lednici. Pak navlhčenýma rukama tvořme koule o průměru asi 6 cm. Obalíme je ve strouhance a smažíme ve středně ohřátém oleji, který sahá do dvou třetin žampionových koulí.

Po usmažení pokládádme na papírovou utěrku nebo ubrousek. Podáváme s bramborovu kaší, brambory, pečivem.

Poznámka

Do směsi můžeme přidat šunku, šunkový salám, slaninku, tvrdý sýr i nasekanou petrželku nebo kousek pórku. Menší kuličky lze nabídnout i studené jako pohoštění k vínu nebo pivu se studenou omáčkou. Místo žampionů vyzkoušejte hříbky nebo jiné houby.

Pokud nemáme chuť na smažené, vymažeme formu na biskupský chlebíček, vysypeme ji strouhankou a houbovou směs pečeme v troubě. V polovině pečení můžeme vrchní část poypat třemi lžícemi strouhanky lehce pokapat máslem, případně místo strouhanky ke konci pospyat sýrem.

Nikon komplet 2701

Nikon komplet 2702

Nikon komplet 2704

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Moderované komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář