Těstíčko:
2 rozšlehaná vajíčka
asi 6 lžic polohrubé mouky
asi 2,5 dl mléka
2 lžíce solamylu rozmíchané v trošce studené vody
adžika a sůl podle chuti
strouhanka na obalení
Houbová směs:
200 g čerstvých hub (zde především masáky = muchomůrka růžovka)
1 střední cibule nakrájená nadrobno
1 vejce
1 větší rozetřený stroužek česneku
sůl, pepř, drcený kmín, uzená paprika
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek
olej na smažení palačinek i hotových kapsiček
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.
Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky.
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.
Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.