Dřevorubecká vařená sekaná

12. srpen 2014 | 12.43 |
blog › 
Maso › 
Dřevorubecká vařená sekaná

Malinko náročnější recept vám vynaložené úsilí pak zase vrátí svou chutí :-)

A domácí je zkrátka domácí ;-)

DSCN5785v

Co potřebuješ:

  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 1 kg dobrého kabanosu (i paprikového)
  • 5 natvrdo vařených vajec
  • 5 syrových vajec
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 lžička pokud možno čerstvě umletého pepře
  • 3 lžíce sekané plocholisté petrželky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • střívko na tlačenku

Jak na to:

Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.

Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-) Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.

Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.

Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.

A proč "dřevorubecká"? Protože se z toho množství nají i parta dřevorubců ;-)

DSCN5768

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář