Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetam

28. říjen 2013 | 13.16 |
blog › 
Ostatní › 
Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetam

Fotografie 014

Suroviny:

1 velký omytý lilek
150 g uzeného masa
125 g brynzy nakrájeného na malé kostičky
200 g kysané smetany
150 ml mléka
3 velké stroužky česneku
olivový olej, sůl, tymián
250 g kvalitních špaget

Postup

Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme. Po obou stranách na prudčím ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem.

Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente.

Brynzu nahrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrtsvíme na opečené lilky. Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme
alobal odstranit, aby vznikla kůrčička.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Uzené maso můžeme nahradit šunkou nebo opečeným či grilovaným uzeným masem. Místo kysané smetany zkuste použít smetanu na vaření. Pokud neseženete brynzu, nastrouhejte do směsi fetu nebo gorgonzolu.

Fotografie 012

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (3x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Moderované komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář