Skvělý lilkový tatarák bez masa za pár korun ;-)
Co potřebuješ:
1 větší lilek nebo dva menší (cca 400 g)
sůl na vypocení lilku
1/2 citronu (limetky)
3 stroužky česneku
2 lžíce sušené bazalky
olivový olej na opečení
Jak na to:
Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 mnut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají.
Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice.
Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme.
Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.
Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou.
RE: Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku | wien | 01. 07. 2014 - 05:40 |
RE: Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku | zuzka | 11. 07. 2016 - 15:25 |