Taky jsem si dřív myslela, dobré věci jsou nezdravé a ty zdravé zase nedobré. Naštěstí jsem se mýlila :-) Zkuste pohanku, i když nemáte bezlepkovou dietu. A pak mi napište, jak vám chutnala.
Co potřebuješ:
200 g pohanky
1 stroužek prolisovaného česneku
2 lžičky majoránku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 kostky zeleninového bujonu (nemusí být, do pohanky lze přidat jen trochu soli)
100 g uzeného špeku
1 hrst lístků řeřichy
Jak na to:
Pohanku přebereme, prolijeme studenou vodou a spolu se zeleninovým bujonem nebo solí vaříme v hrnci, dokud nezměkne. Trvá to asi 15 minut a voda má dosahovat 1 cm nad pohanku (pak se zcela vyvaří). Mezitím si na pánvičce rozškvaříme slaninu, kterou pak spolu s ostatními surovinami vmícháme do pohanky. Nakonec pospyeme čerstvou řeřichou. Podáváme jen tak nebo jako přílohu.