Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánem

10. duben 2014 | 19.17 |
blog › 
Ostatní › 
Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánem

023

Co potřebuješ:

1 hrnek pohanky
1,5 hrnku vody
1 stroužek česneku
50 g slaniny (nemusí být)

sůl, případně pepř
olivový olej

200 g pečeného kuřecího masa

brokolice
balkánský sýr

Jak na to:

Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny.)

Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.

Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.

Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.

023

011

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (9x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář