V kuchyni se teprve rozkoukáváte, možná jste v časovém presu, dlouhé pečení vás nebaví, a přesto vás honí mlsná? Moučník z rebarbory, jejíž sezona právě začíná, zabere pár minut a není na něm co zkazit. Navíc je opravdu dobrý .-) Takže let´s go cook!
1 vrchovatá hrst rebarbory nakrájené na menší kostičky
1 lžíce brusinek
1 lžička skořice
1 lžíce plátků mandlí
3 lžíce třtinového cukru
2 lžičky studeného másla
2 hrsti sušenkových drobků (zde Spekulky)
Drobenka:
2 lžíce studeného másla
2 lžíce cukru krupice
4 lžíce hrubé mouky
Na dno dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky. Rebarboru v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí, brusinkami a mandlemi, a nasypeme na sušenkové drobky. Z másla, cukru a mouky zpracujeme ručně drobenku a nasypeme na rebarboru. Navrch položíme po lžičce másla a pečeme v troubě na 160°C, dokud povrch nezezlátně (cca 30 minut). Podáváme horké i vychlazené, samotné nebo s kopečkem zakysané smetany.
Tip:
Místo rebarbory vyzkoušjte oloupaná a na plátky nakrájená jablíčka, meruňky a další ovoce .-)