Rebarborové chutney

4. květen 2016 | 07.30 |
› 

Sezona rebarbory je zase tady. A právě proto, že jde o sezonní surovinu, je fajn připravit si trochu do zásoby ;-) Hodí se třeba v létě na grilovačku!

chutney rebarbora brusinky det

Co potřebuješ:

500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm)5 kousků hřebíčku
2 lžíce hořčičných semínek
3 lžíce sušených brusinek
3 lžíce balzamikového octa
5 lžic třtinového cukru
1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý)
1 lžička mleté skořice

špetka soli

Jak na to:

Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut). Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.

Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Skladujeme při nižších teplotách.

Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.

Tip:

Můžeme přidat i hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.

chutney rebarbora brusinky det

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Rebarborové chutney adil 04. 05. 2016 - 15:39
RE: Rebarborové chutney daniela 10. 05. 2016 - 22:42