Děkuji za milé ohlasy a komentáře k vyprávění o mé babičce, která mě učila vařit (daniela.pise.cz/56-babiccina-kucharska-skola.html). Rozhodla jsem se, že vás s některými recepty z její staré knihy seznámím, a tady je první z nich:
Jemná bábovka
Co potřebuješ:
3 celá vejce
14 cukru
10 dkg másla
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
28 dkg mouky
citronová kůra
Jak na to:
Máslo, cukr, vanilkový cukr a citronová kůra se tře do bohaté, husté, téměř bílé pěny.
Pak se přidá mouka a prášek do pečiva.
Pečeme ve vymazané a vysypané formě ve středně vyhřáté troubě.
RE: Růženčina jemná bábovka | ladka | 18. 04. 2014 - 15:23 |