Dneska si vystačíme i bez masa - houby a koření dodají pokrmu ten správný šmrnc,
smetana jej zjemní, parmazán příjemně dochutí.
Suroviny:
Jak na to:
Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme.
Cibulku osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub. Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži. Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať.
Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.
Tip:
Hlívu můžeme nahradit jinými houbami.