Kapsičky z domácího těsta s výbornou náplní ocení i návštěvy.
Můžete je podávát jako chuťovku k vínu, ale i k večeři se zeleninovým salátem.
Náplň:
Těsto:
Z droždí, cukru, dvou lžic mouky a 1 dl teplého (ne horkého) mléka necháme vykynout kvásek. Ten pak přidáme k mouce smíchané se solí, přilijeme teplé mléko, rozšlehaná vejce a olej. Řádně promísíme, povrch těsta posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme alespoň 60 minut kynout na teplém místě.
Mezitím vytvoříme náplň: vejce rozšleháme s jogurtem a nastrouhanou Fetou, lehce osolíme, přidáme podrcený tymián a rozetřený česnek. Nakonec vmícháme na malé kostičky pokrájený špek a nasekané prosciutto.
Pak si z těsta odvážíme 100 g bochánky, na vále posypaném hladkou moukou vyválíme do tvaru kruhu o síle necelého centimetru a lžící poklademe náplní. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a překlopíme, aby vznikly kapsičky. Okraje přitiskneme - třeba kulatým příborovým nožem nebo vidličkou. Kapsy necháme ještě 20 minut kynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem, solí, mákem sezamem atd. a pečeme v troubě při 175° asi 30 minut do zezlátnutí těsta.