26. květen 2014 | 09.15 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Co potřebuješ:
- 2 kuřecí stehna
- 3 lžičky adžiky (směs koření
- 2 lžičky drceného kmínu
- 0,5 – 1 dl bílého vína podle chuti
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 lžičky studeného másla
- sůl
-
- 400 g mrkve na krájená na špalíčky (já měla baby karotku)
- sůl
- citronová šťáva
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička kurkumy
- 2 lžíce másla a voda na podlévání
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Pečicí folie – sáček.
Jak na to:
Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Pod kůží uděláme opatrně prsty kapsu a vložíme do ní kousek másla. Okořeníme ze všech stran a vložíme do sáčku. Přidáme olivový olej (ale nemusí být) a víno. Pevně zavřeme, vložíme na pekáček a pečeme v předehřáté troubě na 170%. Ke konci pečení vyjmeme maso z folie a na 15 minut ještě opékáme seshora, aby se vytvořila kůrčička.
Máslo rozpustíme a vložíme mrkev, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby mírně podléváme. Když mrkev změkne, dochutíme ji špetkou soli, kurkumou, javorovým sirupem (nebo třtinovým cukrem), citronovou šťávou a tymiánem.


Zpět na hlavní stranu blogu