Pečené kuře s mrkvičkou

26. květen 2014 | 09.15 |
blog › 
Maso › 
Pečené kuře s mrkvičkou

Nikon komplet 936

Co potřebuješ:

  • 2 kuřecí stehna
  • 3 lžičky adžiky (směs koření
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 0,5 – 1 dl bílého vína podle chuti
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky studeného másla
  • sůl
  • 400 g mrkve na krájená na špalíčky (já měla baby karotku)
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2 lžíce másla a voda na podlévání
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Pečicí folie – sáček.

Jak na to:

Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Pod kůží uděláme opatrně prsty kapsu a vložíme do ní kousek másla. Okořeníme ze všech stran a vložíme do sáčku. Přidáme olivový olej (ale nemusí být) a víno. Pevně zavřeme, vložíme na pekáček a pečeme v předehřáté troubě na 170%. Ke konci pečení vyjmeme maso z folie a na 15 minut ještě opékáme seshora, aby se vytvořila kůrčička.

Máslo rozpustíme a vložíme mrkev, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby mírně podléváme. Když mrkev změkne, dochutíme ji špetkou soli, kurkumou, javorovým sirupem (nebo třtinovým cukrem), citronovou šťávou a tymiánem.

Nikon komplet 936

Nikon komplet 940

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář