28. květen 2014 | 19.00 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Vynikajíci lehké pomazánky nejen pro návštěvy :-)
S pečeným lososem:
- 150 g pečeného nebo grilovaného lososa zbaveného kůže
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- bílý pepř, sůl, pomerančová šťáva
- 3 lžíce sterilovaného celeru v kyselém nálevu (ideální jsou nudličky)
- polovina pomeranče zbaveného kůry i bílé slupky
S vařenou mrkví, sýrem a česnekem:
- 200 g mrkve uvařené doměkka v osolené a mírně okyselné vodě
- 100 g taveného sýra se šunkou
- 1 vejce natvrdo (najemno nastrouhané)
- 1 stroužek rozetřeného českého česneku
- 4 lžíce majonézy
- 2 - 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky koření tandori masala
- sůl a citronová šťáva podle chuti
Jak na to:
Lososová:
Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na plátcích bagety tence pomazané máslem, dozdobíme plátky pomeranče a petrželkou.
S mrkví:
Mrkev najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby dosolíme a zakápneme citronem. Podáváme se slanými crackery nebo na jednohubkách.
Poznámka:
Celer není nezbytně nutný, ale lososové pomazánce dodá zajímavou chuť.

Zpět na hlavní stranu blogu