MRAŽENÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

16. červen 2014 | 10.32 |
blog › 
MRAŽENÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Čokoholky, čokoholici, zbystřete!!! Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku je pro vás to pravé ořechové, tedy čokoládové.

Hotovo za patnáct minut a pak už jen muka, než směs v mrazáku získá tu správnou konzistenci ;-)

DSCN4073

Co potřebuješ:

2 celá, zcela čerstvá! vajíčka

  • 3 lžíce cukru moučka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
  • špetka soli

Jak na to:
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.

Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.

Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.

Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.

DSCN4065

Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu... fantazii se meze nekladou

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář