Znáte poradnu, která zná odpověď na každou otázku? Zapamatujte si www.poradte.cz Určitě se vám bude hodit.
Domácí sýry, jogurty a jak na ně

Domácí sýry, jogurty a jak na ně

4. listopad 2016 | 17.00 |
› 

Máte rádi řeckýfermentor-cerveny1 jogurt, cottage sýr a další chutné a zdravé potraviny? Dáváte si pozor a není vám jedno, co konzumujete? Preferujete domácí potraviny, u kterých víte, co obsahují? Máme pro vás jednoduché řešení, a tím je fermentor Kuvings. Možná vás překvapí, jak jednoduchá práce s tímto přístrojem je a jak snadno si můžete vyrobit nejen domácí sýry, jogurty, ale také třeba ocet, a to všechno v pohodlí své kuchyně.

Fermentor Kuvings je pomocník, který usnadňuje proces fermentace potravin neboli kvašení. Aniž byste museli znát detailní postup, stačí v podstatě zmáčknout jediné tlačítko a přidat potřebné ingredience. S jedním spotřebičem si tak v domácím prostředí můžete vyrobit jogurty, sýry, ovocná vína, nakládanou zeleninu i ocet. Navíc bez zbytečných chemických přísad, umělých příchutí nebo barviv. Řekněte sami, není to hezká představa? 

 Vyrobte si poctivý jogurt

Například na domácí jogurt potřebujete pouze mléko a živou aktivní složku. Poté vše dáte jednoduše do fermentoru a stisknete tlačítko. Nakonec stačí přidat ingredience podle své chuti. Je tak jen na vás, zda si vyrobíte jogurt s čerstvým ovocem, džemem, či medem. Výsledkem budete mile překvapeni. Již nebudete muset trávit čas v supermarketu, a přesto si budete moci pochutnat na zakysaném a hustém domácím jogurtu.

Chcete-li ochutnat neobvyklou příchuť jogurtu, doporučujeme jogurt s dýňovou příchutí. Získáte jej smícháním jogurtu, dýňového pyré a javorového sirupu. Nakonec jej ještě vylepšete muškátovým oříškem a vanilkovým extraktem.

Mléčné produkty pro všechny

Fermentor Kuvings je výborným pomocníkem i pro lidi trpící intolerancí laktózy či alergií na živočišné mléko. Místo kravského mléka stačí k bakteriální kultuře přidat sójové mléko. Takto jednoduše vznikne alternativa běžného jogurtu.

Stejně snadno jako jogurty si můžete doma vyrobit i sýr. Potřebujete k tomu jen mléko a syřidlo. Pak už nezbývá nic jiného než opět zmáčknout příslušné tlačítko. Nakonec

můžete sýr dochutit bylinkami a namazat si ho na čerstvou bagetu. Skvělá snídaně je na světě! Vedlejším produktem výroby sýru je syrovátka. Ta obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a bílkovin. Může nám pomoci při hubnutí, snižování cholesterolu či budování svalové hmoty. Syrovátku můžete ovšem použít i na pleť v podobě domácí pleťové masky nebo přidat do koupele. Výborně totiž pomáhá zmírňovat potíže s akné či ekzémem.

Fermentor je zkrátka skvělý pomocník při výrobě zdravých fermentovaných potravin. Jakmile jednou zkusíte, už se bez něj neobejdete. Uvidíte, že tento přístroj rozhodně neskončí ve skříni mezi nepoužívanými spotřebiči.

Další podobná témata zde: www.zdravi-hubnuti.cz/

DSC_00781(1)

03(1)

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Domácí sýry, jogurty a jak na ně jarka55 23. 01. 2017 - 21:01