Balkánské koule s ajvarem

10. červenec 2013 | 19.12 |
blog › 
Maso › 
Balkánské koule s ajvarem

DSCN0574

Co potřebuješ:

500 g mletého drůbežího masa
6 vrchovatých lžic hotové bramborové kaše
1 vajíčko
6 lžic strouhanky nebo podle potřeby
sůl, bílý pepř
Solamyl na obalení
olej  na smažení

Omáčka na zapečení: vše promíchat
1 sklenička hotového ajvaru - asi 350 ml
cca 100 ml mléka
300 ml smetany na vaření
2 velké stroužky česneku
sůl a čerstvá bazalka podle chuti


Na závěr:
100 g strouhaného balkánského sýru nebo Fety

Jak na to:

Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova, pak klademe do zapékací misky a zalijeme omáčkou z ajvaru. Přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě 30 minut při 200°C.

Pak alobal odstraníme a posypeme balkánským sýrem. Ten necháme krátce rozpustit a podáváme s libovolnou přílohou: pečivem, rýží, těstovinami.

DSCN0578

DSCN0580

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář