600 g srnčího masa z kýty
8 kuliček černého pepře a nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
2 lžíce sádla
60 g špeku
2 velké cibule
2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
asi 1 litr kvalitního masového vývaru
sůl podle chuti
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.
Tipy:
Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.
RE: Srnčí kousky na pomerančích | mimosa | 12. 07. 2013 - 09:17 |
RE: Srnčí kousky na pomerančích | macíík | 18. 07. 2013 - 19:30 |
RE: Srnčí kousky na pomerančích | macíík | 18. 07. 2013 - 19:31 |