Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem

2. květen 2016 | 17.05 |

Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.

pastika

*

Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem

Co potřebuješ?

500 g kuřecích jater (nebo krůtích)

180 g másla

150 ml smetany ke šlehání

4 lžíce brusinkového džemu

8 lžic sádla

1 lžička sušeného tymiánu

1 lžičku sušeného medvědího česneku (nebo čerstvý, v tom případě asi 6 listů)

sůl a pepř dle chuti


Jak na to?

Kuřecí játra pečlivě očistíme od blanek a drobných žilek. 
Na pánvi rozpustíme tři lžíce másla a na malé kousky nakrájená játra - opékáme asi sedm minut, dokud nezesvětlají a nezměknou. Nakonec k nim přidáme zbytek másla a necháme je v játrech rozpustit. Ihned poté odstavíme z plamene. Pak opečená játra vložíme do mixovací nádoby a přidáme všechny ostatní suroviny kromě brusinek a sádla. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, dokud není zcela hladká. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme. K budoucí paštice nakonec opatrně vmícháme brusinky. 
Připravíme si vhodné mističky, do kterých se vejde asi 120 g tekutin. Do každé z nich vložíme 80 g paštikové směsi a povrch misek zalijeme lžící rozpuštěného sádla. Necháme vychladnout, misky utěsníme potravinářskou folií nebo alobalem, aby paštika neosychala, a pak uložíme přes noc do ledničky.

Tip: Podáváme s čerstvým pečivem (chléb, opečené toasy, opečená veka, rohlíky, housky apod).

pastika

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře