19. leden 2015 | 14.33 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Česnečka je klasika. Ale už jste ochutnali smetanovou variantu? ;-)

Co potřebuješ:
- 1 palice česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 6 středně velkých brambor - oloupaných a nakrájených na malé kostičky
- 1 větší cibule nakrájená na drobno
- 3 lžíce hladké mouky
- asi 5 lžic másla + 1 na závěr
- mletý černý pepř a sůl podle chuti
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
- 1 lžička tymiánu
- 250 ml smetany ke šlehání
- petrželka na ozdobu
- krutony (nakrájené plátky světlého pečiva osmažené nasucho nebo na trošce tuku)

Jak na to:
Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po uvaření brambor vmícháme tymián, medvědí česnek a stroužky prolisovaného česneku. Pak do polévky vlijeme smetanu ke šlehání a odstavíme.
Nakonec do horké polévky přidáme lžíci studeného másla a necháme je rozpustit. Podáváme se smaženými krutony.
Zpět na hlavní stranu blogu