Polévka ze zeleného hrášku

5. srpen 2014 | 13.31 |
blog › 
Polévky › 
Polévka ze zeleného hrášku

Pokud narazíte na zelený hrášek, udělejte si tuto rychlou a jednoduchou polévku.

Vegetariáni zamění uzený vývar za zeleninový a mohou mlsat taky ;-)

DSCN5532

  • 500 g zeleného hrášku
  • 1 l silného uzeného vývaru
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 4 lžíce másla + 1 lžíce na závěr
  • 200 ml vody


Hrášek orestujeme na másle, osolíme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Pak jej s troškou vývaru rozmixujeme (část si necháme velku na dozdobení hotového pokrmu). Rozmixovaný hrášek vložíme do uzeného vývaru a povaříme. Polévku dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec v polévce rozpustíme lžíci másla a podáváme s osmaženou houstičkou.

Pokud chcete, můžete polévku ještě zahustit světlou máslovou jíškou, zjemnit smetanou a dozdobit dokřupava opraženou slaninkou.

DSCN5546

DSCN5545

DSCN5532

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář