Omáčka z pečené papriky

15. červen 2014 | 10.39 |
blog › 
Zelenina › 
Omáčka z pečené papriky

Neskutečně jemná, dobrá i neobvyklá. Grilované papriky ve spojení se smetanou se vám budou líbit :-)

Nikon komplet 2924

Co potřebujš:

  • 250 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky
  • 1 větší cibule
  • 50 g anglické slaniny nakrájené nadrobno
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 400 ml zeleninového vývaru (v nouzi z kostky)
  • sůl, pepř
  • 3 červené kapie (nejlépe ty špičaté)
  • 4 lžíce oleje

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 220°C, pod rošt vložíme plech kvůli odkapávaní šťávy. Celé papriky i se stopkami ogrilujeme, až se na nich udělají černé puchýřky. Lepší papriku "spálit", než aby zůstala syrová. Trvá to asi 25 – 30 minut podle toho, jak vám trouba peče. Papriky pak vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme asi 20 minut, aby se zapařily. Pak sloupneme slupky, odstraníme stopku a papriku rozřízneme podélně. Nožem pak setřeme semínka.


Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a opečeme lehce dočervena. Přidáme osolené a opepřené maso a když se zatáhne, přilijeme dvě deci vývaru. Dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka.

Papriky tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši, smícháme se zbytkem vývaru a přidáme k masu. Dvě minutky povaříme, přilijeme smetanu, případně ještě trochu vývaru, dosolíme podle potřeby. Omáčka má mít hustší konsistenci.

Podáváme s pečenými brambory, hranolky, kroketami, rýží nebo špagetami.

Nikon komplet 2926

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.5 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář