Ať žijí duchové!!!!
Jako od babičky, co vám budu vyprávět. Je tu další z receptů, které mi babička Růženka předala.
A je bezkonkurenční. No vážně :-)
Co je snazšího než moučník bez vážení, kde suroviny jen ledabyle zamícháme v míse, vložíme do vymazané formy a pak jen čekáme, až se sám upeče? Dobře, i tabulka čokolády v při nepřekonatelné chuti na sladké splní účel. Tento moučník však budete s láskou nejen konzumovat, ale i péct. A energie do této činnosti vložená se vám pak zase vrátí :-)
V kuchyni se teprve rozkoukáváte, možná jste v časovém presu, dlouhé pečení vás nebaví, a přesto vás honí mlsná? Moučník z rebarbory, jejíž sezona právě začíná, zabere pár minut a není na něm co zkazit. Navíc je opravdu dobrý .-) Takže let´s go cook!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek rozmačkané pečené dýně (asi 200 g)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru (nebo bílého)
2 celá vejce
4 lžíce strouhaných nebo sekaných