Geniální osvěžení na grilovací párty nebo horké letní dny ;-)
Křehoučké, voňavé, rychle hotové a ještě rychlejí snězené ;-)
Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama. Navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.
Karamelový krém je tuze užitečná věc. Nejenže báječně chutná sám o sobě, ale skvěle se hodí i do krémů, pohárů, na ozdobu moučníků...Také do omáčky jej můžete směle přidat. A když krém přelijete do pěkné skleničky či lahvičky a hrdlo pak omotáte stuhou, vznikne moc hezký a netradiční dárek ;-).
Málo času na vaření, ale chuť na sladké je veliká?
Nečekaní hosté za dveřmi, ale ke kávičce nemáte nic?
Chcete překvapit rodinu nebo drahou polovičku něčím sladkým, a chybí zkušenosti?
Tak to jsou pro vás tyto rychlé lívance jako dělané ;-)
Přiznávám se, jsem na sladké. Jsem hodně na sladké. Dneska mě tak honila mlsná po něčem tuze čokoládovém, křupavém, oříškovém a pokud možno aspoň trochu zdravém, že mě to donutilo otevřít šuplíky a hledat... Našla jsem nejen čokoládu na vaření, ale i neloupaná sezamová semínka, arašídy a cornflakes. A tak vznikl tento rychlorecept:
Ode dneška jsem externí editorkou webu www.pazitka.cz a mám z toho obrovskou radost. Přiznávám, jsem blázen do jídla. Mým snem je pracovat tam, kde to voní - ne Chanelem, ale smaženou cibulkou a kořením. Pracovní nástroje, které nejraději používám: vařečka, fotoaparát a tužka, respektive klávesnice. A protože jsem v posledním roce měla možnost vařit i v restaurační kuchyni, ráda bych na vaření zase plynule navázala. Nejvíc ze všeho by se mi líbilo v kulinární redakci, kde bych mohla vymýšlet, realizovat, stylizovat, pospat a pak fotit recepty pro ty, kdo mají k jídlu tak blízko jako já. Psát články o jídle (abych uplatnila studium žurnalistiky v Olomouci i 15 let praxe v médiích), testovat potraviny a pak vytvořit recept.
V jídle je zkrátka obrovská energie. Hodně pozitivní energie - a to mám ráda. Jsem moc ráda, že nejen já - komentáře i počet fanoušků na Facebooku a mých webových stránkách o vaření mě ženou dál. A to mě baví. Věřím, že už brzy budu celé hodiny stát u plotny třeba v kulinárním studiu a vařit, péct, smažit, dusit, grilovat... Těším se, že už mi brzy někdo podá zástěru a kuchařskou čepici, vrazí do ruky vařečku a řekne: "Danielo, vař pro nás!"
Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem
O panu Šmakounovi se už ví, že je nerad sám, a proto se rád seznamuje. Tuhle se rozhodl, že udělá jarní párty a pozval k sobě další kámoše. Nakonec přišli všichni - pan Špenát se svou kuskusovou družkou, rýžový papír s sebou vzal sušené rajčátko a to zas zavolalo sousedku kukuřici. Nakonec z toho byla pořádná divočina - všichni totiž skončili pěkně pohromadě v jednom "spacáku" :-)
Dalamánky aneb Kdo by odolal voňavému domácí pečivu?
Se sušeným droždím a několika dalšími surovinami máte těsto hotové za pár minut.
Pak jen počkat až vykyne, vytvarovat a těšit se na to první křupnutí...