Putování za švestkovou vůní

28. srpen 2014 | 09.31 |
blog › 
Putování za švestkovou vůní

DSCN7063

Co potřebuješ:

Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce kakaa

Krém:
400 g zakysané smetany
200 ml mléka
1/2 pudinku bez vaření - Olé (vanilka)

Švestková poleva:
600 g vypeckovaných švestek
1 lžička skořice
2 lžičky růžové vody (nemusí být)
cukr podle chuti
1 jahodový pudink v prášku
500 ml vody

Jak na to:

Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Měchačkou promísíme, nalijeme na vymazaný a vysypaný velký plech a pečeme při 160°C asi 25 minut. Korpus pak vychladíme.

Kysané smetany šleháme asi dvě minuty, pak přidáme cukr a krém bez vaření. Znovu vyšleháme, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.

Švestky vaříme asi v decilitru vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a vychladíme. Pudink s mícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.

Poznámka

Místo pudinku můžeme použít i želatinu.

Putování za švestkovou vůní je knížka pro děti od Ludvíka Aškenazyho ;-)

DSCN7063

DSCN7066

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář