Lehké hříchy jsou povoleny, a proto jsem přimhouřila oko, když si ALPRO se Šmakounem osladili život ;-)
(...jedná se o výzvu portálu http://daniela.pise.cz/www.blogerky.cz)
Co potřebuješ na 1 porci:
Jak na to:
Švestky povaříme na třech lžících vody, dokud nejsou téměř měkké, v případě potřeby přidáme trošku vody. Polovinu švestek si odložíme stranou
Šmakouna nastrouháme na jemném struhadle a rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s mandlovým nápojem. Dvě lžíce si uschováme do malé misky a do zbytku přidáme dušené švestky a skořici. Znovu rozmixujeme. Na dno skleničky položíme polovinu celých švestek, pokračujeme tmavším švestkovým krémem, pak nalijeme ten bez švestek a končíme opět vrstvou švestkového krému.
Navrch položíme zbylé dušené švestky, můžeme posypat trochou strouhaného Šmakouna nebo kousky mandlí. Necháme vychladit a po hodině můžeme podávat.
(- pokud vám na kaloriích nezáležím, můžete do krému přidat trochu třtinového cukru)