(Ne)obyčejné brambůrky

29. duben 2016 | 21.01 |
› 

K tomuto receptu se vážou vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali .-)

1616normal

Co potřebuješ?

5 středně velkých brambor

70 g studeného másla

plocholistá petržel

nejlépe moeřská sůl

Jak na to?

Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

Položíme na plech vyložený pečicícm papírem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají.

Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.

Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

Podáváme jen tak jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když si k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky nebo petrželky, určitě si pochutnáte. Jo, a česnek k nim taky chutná báječně :-)

1616normal

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře