Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou

24. květen 2014 | 11.50 |
blog › 
Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou

A máme tu další recept z babiččina receptáře, který jsem jen malinko obměnila proti původnímu předpisu.

Náročnější na přípravu sice je, ale odmění se vám i vašim bříškům :-)

Nikon komplet 2395

Co potřebuješ:

Těsto:
400 g sušené směsi na bramborové knedlíky
1 vejce do směsi
1 vejce na potření
voda, sůl
polohrubá mouka na podsypání
6 lžic strouhanky
rozmarýn na posypání

Špenát:

  • 400 g mraženého špenátu, nejlépe listového
  • 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku)
  • bílý pepř, sůl podle chuti


Masová náplň:

  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky
  • 270 g neochuceného tofu (nebo pečeného kuřecího masa)
  • 60 g špeku nakrájeného na drobné kostičky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
  • do rolády dále potřebujeme 5 ks sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na menší kousky (není ale nutné)

    Omáčka:
  • 200 g hříbků (mražené nebo sušené)
  • 2 lžíce másla
  • sůl, bílý pepř, drcený kmín podle chuti
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 6 lžic oleje

Nikon komplet 2358

Jak na to:

Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout.

Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou, osolíme, opepříme a přisypeme nadrobno nakrájené tofu nebo kuřecí maso. Dvě minutky pečeme, pak stáhneme a necháme vychladnout.

Směs na těsto smícháme s vejcem, solí a vodou (dáváme jí asi o 100 ml méně než je uvedeno na obalu, aby vznikla hutnější směs. Na pomoučené utěrce vyválíme velký obdélník silný asi 3/4 cm. Posypeme jej strouhankou a navrstvíme na něj slabou vrstvu špenátu. Posypeme masovou směsí sušenými rajčaty. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí utěrky svineme a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbytkem vejce, posypeme rozmarýnem a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 120°C asi 40 minut. Pokud povrch rychle osychá, přikryjeme roládu alobalem.

Smažená cibule:
Cibuli pozvolna smažíme na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu.

Omáčka:
Hříbky dusíme s kmínem na másle do změknutí, občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla a přeléváme jí nakrájenou teplou roládu (nebo podáváme zvlášť). Nakonec posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.

Nikon komplet 2533

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář