Přiznávám se, jsem na sladké. Jsem hodně na sladké. Dneska mě tak honila mlsná po něčem tuze čokoládovém, křupavém, oříškovém a pokud možno aspoň trochu zdravém, že mě to donutilo otevřít šuplíky a hledat... Našla jsem nejen čokoládu na vaření, ale i neloupaná sezamová semínka, arašídy a cornflakes. A tak vznikl tento rychlorecept:
Ode dneška jsem externí editorkou webu www.pazitka.cz a mám z toho obrovskou radost. Přiznávám, jsem blázen do jídla. Mým snem je pracovat tam, kde to voní - ne Chanelem, ale smaženou cibulkou a kořením. Pracovní nástroje, které nejraději používám: vařečka, fotoaparát a tužka, respektive klávesnice. A protože jsem v posledním roce měla možnost vařit i v restaurační kuchyni, ráda bych na vaření zase plynule navázala. Nejvíc ze všeho by se mi líbilo v kulinární redakci, kde bych mohla vymýšlet, realizovat, stylizovat, pospat a pak fotit recepty pro ty, kdo mají k jídlu tak blízko jako já. Psát články o jídle (abych uplatnila studium žurnalistiky v Olomouci i 15 let praxe v médiích), testovat potraviny a pak vytvořit recept.
V jídle je zkrátka obrovská energie. Hodně pozitivní energie - a to mám ráda. Jsem moc ráda, že nejen já - komentáře i počet fanoušků na Facebooku a mých webových stránkách o vaření mě ženou dál. A to mě baví. Věřím, že už brzy budu celé hodiny stát u plotny třeba v kulinárním studiu a vařit, péct, smažit, dusit, grilovat... Těším se, že už mi brzy někdo podá zástěru a kuchařskou čepici, vrazí do ruky vařečku a řekne: "Danielo, vař pro nás!"
Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem
O panu Šmakounovi se už ví, že je nerad sám, a proto se rád seznamuje. Tuhle se rozhodl, že udělá jarní párty a pozval k sobě další kámoše. Nakonec přišli všichni - pan Špenát se svou kuskusovou družkou, rýžový papír s sebou vzal sušené rajčátko a to zas zavolalo sousedku kukuřici. Nakonec z toho byla pořádná divočina - všichni totiž skončili pěkně pohromadě v jednom "spacáku" :-)
Dalamánky aneb Kdo by odolal voňavému domácí pečivu?
Se sušeným droždím a několika dalšími surovinami máte těsto hotové za pár minut.
Pak jen počkat až vykyne, vytvarovat a těšit se na to první křupnutí...
Jste na sladké, ale pak vás hryže svědomí? Už nebude :-)
Zdroj: http://daniela.pise.cz/
Minutová snídaně nebo svačinka. S čerstvým ovocem, téměř bez kalorií, ale hlavně bez mléka, takže si pochutnají i alergici ;-)
(...jedná se o výzvu portálu www.blogerky.cz)
Hledáte dezert, který neobsahuje mléko, lehce voní po kokosu a zajímavě vypadá?
To by se vám zebra měla líbit. Mléko jsem nahradila kokosovým nápojem ALPRO, místo bílého cukru je zde třtinový. Takže: Let´s go mlsat :-D
(...jedná se o výzvu portáluwww.blogerky.cz)
A je tu červená čočka v úpravě nejen pro vegany a vegetariány. ale především pro velké mlsouny ;-)
(...jedná se o výzvu portálu www.blogerky.cz)
Zdroj: http://daniela.pise.cz/
Lehké hříchy jsou povoleny, a proto jsem přimhouřila oko, když si ALPRO se Šmakounem osladili život ;-)
(...jedná se o výzvu portálu http://daniela.pise.cz/www.blogerky.cz)
Už víte, že Šmakoun a ALPRO spolu strávili báječný víkend?
Opět řádili v kuchyni, a tak tu pro vás mám další recept :-)
(...jedná se o výzvu portálu www.blogerky.cz/)
Zdroj: http://daniela.pise.cz/113-slany-kolac-s-brokolici-a-smakounem.html
Další z receptů, kde se potkal ŠMAKOUN a ALPRO :-)
(...jedná se o výzvu portálu www.blogerky.cz/)