Vynikajíci lehké pomazánky nejen pro návštěvy :-)
Kapsičky z domácího těsta s výbornou náplní ocení i návštěvy.
Můžete je podávát jako chuťovku k vínu, ale i k večeři se zeleninovým salátem.
A máme tu další recept z babiččina receptáře, který jsem jen malinko obměnila proti původnímu předpisu.
Náročnější na přípravu sice je, ale odmění se vám i vašim bříškům :-)
Pomazánka dosti pikantní a velmi voňavá, pro silnější nátury.
Slabší povahy nechť ve čtení nepokračují :-D
Dneska si vystačíme i bez masa - houby a koření dodají pokrmu ten správný šmrnc,
smetana jej zjemní, parmazán příjemně dochutí.
Vařím asi dvacet let a vařím čím dál radši. Když mě to chytne, a to mnohdy ani nevím, co se nakonec na talíři objevím, otevřu zásobárny a zmapuji terén. Pak si uvařím kávu, sednu si na zahradu, obložím se kuchařkami, pročtu spousty receptů i na interentu anaknec si z toho všeho vytvořím jeden recept svůj, zkrátka vzniká nápad :-)
Snažila jsem se vypsat sem základní potraviny, ale nestresujte se, třeba mozzarellu, vanilkový lusk nebo lilky taky nemám doma úplně pokaždé. Ale když mám, jsem spokojená :-) Určitě na něco zapomenu, tak když vás napadne něco, bez čeho se zase vy jen stěží obejdete, pište, prosím, do komentáře.
Nejsem megaloman a veliké zásoby nedělám, ale jsem spokojená, když mám v lednici a spíži následující potraviny:
Hádanka: Často nás může zachránit, pokud se ohlásí nečekaná návštěva. Odpověď? Přece hotové listové těsto :-) Hostům nabídneme k zakousnutí víc než pouhé kupované křupky nebo chipsy, protože "ruční práci", respektive domácí kuchyni, vždycky ocení. Krásně se s ním pracuje a příprava pokrmu je pak většinou rychlá (záleží samozřejmě na použitých surovinách). Já mám proto na mrazáku vždycky alespoň dva balíčky listového těsta.
Samozřejmě že domácí je lepší než mražené, ale to by se nám příprava poněkud zpomalila. Toto je jeden z mých receptů, který si návštěvy "objednávají" už dopředu. Vyzkoušejte a dejte vědět! :-)