Kde je jídlo, tam jsem já, a kde je dobré jídlo, tam jsem dvakrát :-) Proto jsem neváhala ani minutu, když se na portálu www.blogerky.cz objevila další výzva. Tentokrát se vařilo s českou značkou prvotřídní zmrazené zeleniny a ovoce "Dione". A jak to všechno probíhalo?
Plněná rajčátka - nejen zdravá a na oko moc pěkná svačina nebo večeře. Spokojené budou i chuťové buňky ;-)
Palačinky ochucené paprikovu-lilkovou pastou, s náplní z uzeného Šmakouna, čedaru a zeleniny
Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod a pudinkovo-jogurtového krému :-)
Ve znamení řeckých balsamicových octů aneb Výzva portálu www.blogerky.cz
Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, dipem z pečeného česneku a rukolovým salátem
Mám ráda vaření, moře a akce. Bez akce není reakce, a kde je výzva, tam jsem já. Zejména pak souvisí-li s jídlem, a navíc s nádherným Řeckem. Proto jsem přijala Výzvu portálu www.blogerky.cz. Úkolem bylo nejen ochutnat (to by nebylo tak těžké) ale i připravit něco dobrého z krémových balsamicových octů rodinné firmy Kalamáta Papadimitriou (papadim.com/cs/). Krémy jsou redukcí prvotřídního řeckého balsmicového octa Kalamáta. Oceníte je také při dietě, protože jedna lžíce obsahuje pouhých 17 kalorií a žádný tuk ;-) Takže jsou fákt hustý :-D
Velevoňavý závin z domácího těsta - nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře
Sezona rebarbory je zase tady. A právě proto, že jde o sezonní surovinu, je fajn připravit si trochu do zásoby ;-) Hodí se třeba v létě na grilovačku!
Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.
Přemýšlíte jak nazdobit pohár nebo moučník? Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.
K tomuto receptu se vážou vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali .-)