Domácí sýry, jogurty a jak na ně

4. listopad 2016 | 17.00 | rubrika: Ostatní

Máte rádi řeckýfermentor-cerveny1 jogurt, cottage sýr a další chutné a zdravé potraviny? Dáváte si pozor a není vám jedno, co konzumujete? Preferujete domácí potraviny, u kterých víte, co obsahují? Máme pro vás jednoduché řešení, a tím je fermentor Kuvings. Možná vás překvapí, jak jednoduchá práce s tímto přístrojem je a jak snadno si můžete vyrobit nejen domácí sýry, jogurty, ale také třeba ocet, a to všechno v pohodlí své kuchyně.

Fermentor Kuvings je pomocník, který usnadňuje proces fermentace potravin neboli kvašení. Aniž byste museli znát detailní postup, stačí v podstatě zmáčknout jediné tlačítko a přidat potřebné ingredience. S jedním spotřebičem si tak v domácím prostředí můžete vyrobit jogurty, sýry, ovocná vína, nakládanou zeleninu i ocet. Navíc bez zbytečných chemických přísad, umělých příchutí nebo barviv. Řekněte sami, není to hezká představa? 

 Vyrobte si poctivý jogurt

Například na domácí jogurt potřebujete pouze mléko a živou aktivní složku. Poté vše dáte jednoduše do fermentoru a stisknete tlačítko. Nakonec stačí přidat ingredience podle své chuti. Je tak jen na vás, zda si vyrobíte jogurt s čerstvým ovocem, džemem, či medem. Výsledkem budete mile překvapeni. Již nebudete muset trávit čas v supermarketu, a přesto si budete moci pochutnat na zakysaném a hustém domácím jogurtu.

Chcete-li ochutnat neobvyklou příchuť jogurtu, doporučujeme jogurt s dýňovou příchutí. Získáte jej smícháním jogurtu, dýňového pyré a javorového sirupu. Nakonec jej ještě vylepšete muškátovým oříškem a vanilkovým extraktem.

komentáře (3) | přidat komentář | hodnocení 1 (3x) | přečteno: 398x

Další výzva - podzimní vaření se zeleninou Dione

31. říjen 2016 | 14.49 | rubrika: Ostatní

Kde je jídlo, tam jsem já, a kde je dobré jídlo, tam jsem dvakrát :-) Proto jsem neváhala ani minutu, když se na portálu www.blogerky.cz objevila další výzva. Tentokrát se vařilo s českou značkou prvotřídní zmrazené zeleniny a ovoce "Dione". A jak to všechno probíhalo?

IMG_6249IMG_6286

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (4x) | přečteno: 364x

Rajčata s cizrnovým salátem

19. říjen 2016 | 20.20 | rubrika: Zelenina

Plněná rajčátka - nejen zdravá a na oko moc pěkná svačina nebo večeře. Spokojené budou i chuťové buňky ;-)

DSCN9516

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (2x) | přečteno: 110x

Paprikové palačinky s uzeným Šmakounem

16. říjen 2016 | 21.35 | rubrika: Ostatní

IMG_5928

Palačinky ochucené paprikovu-lilkovou pastou, s náplní z uzeného Šmakouna, čedaru a zeleniny

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (2x) | přečteno: 100x

Jahodový řez s kokosovým krémem

17. srpen 2016 | 21.14 | rubrika: Moučníky

Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod a pudinkovo-jogurtového krému :-)

IMG_5332

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 212x

Ve znamení řeckého balsamica aneb Výzva...

17. květen 2016 | 21.39 | rubrika: Ostatní

Ve znamení řeckých balsamicových octů aneb Výzva portálu www.blogerky.cz

Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, dipem z pečeného česneku a rukolovým salátem

Mám ráda vaření, moře a akce. Bez akce není reakce, a kde je výzva, tam jsem já. Zejména pak souvisí-li s jídlem, a navíc s nádherným Řeckem. Proto jsem přijala Výzvu portálu www.blogerky.cz. Úkolem bylo nejen ochutnat (to by nebylo tak těžké) ale i připravit něco dobrého z krémových balsamicových octů rodinné firmy Kalamáta Papadimitriou (papadim.com/cs/). Krémy jsou redukcí prvotřídního řeckého balsmicového octa Kalamáta. Oceníte je také při dietě, protože jedna lžíce obsahuje pouhých 17 kalorií a žádný tuk ;-) Takže jsou fákt hustý :-D

b

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 2.33 (3x) | přečteno: 505x

Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím

10. květen 2016 | 21.59 | rubrika: Slané pečivo

Velevoňavý závin z domácího těsta - nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře

pivni zavin_orig

 

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (1x) | přečteno: 643x

Rebarborové chutney

4. květen 2016 | 07.30 | rubrika: Ostatní

Sezona rebarbory je zase tady. A právě proto, že jde o sezonní surovinu, je fajn připravit si trochu do zásoby ;-) Hodí se třeba v létě na grilovačku!

chutney rebarbora brusinky det

komentáře (2) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 674x

Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem

2. květen 2016 | 17.05 | rubrika: Pomazánky

Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.

pastika

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1.33 (3x) | přečteno: 319x

Skořicové zdobení

1. květen 2016 | 20.03 | rubrika: Ostatní

Přemýšlíte jak nazdobit pohár nebo moučník? Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.

19417_378312475700444_27314854

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 5 (1x) | přečteno: 160x